PSD2-campagne van Noise voor DNB

NOISE

De inwerkingtreding van de nieuwe betaalwet PSD2 is nog niet bij iedereen doorgedrongen. Daarom is er nu een campagne van DNB, ontwikkeld door Noise.

Maar liefst 80 procent van de Nederlandse bevolking heeft geen idee van de betekenis van PSD2, noch van de consequenties. Aanleiding voor een grootscheepse voorlichtingscampagne onder de vlag van De Nederlandsche Bank (DNB), in samenwerking met het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB). Doel van de campagne? Bewustwording. Eerst even goed nadenken voordat je je betaalgegevens vrijgeeft.

Wie belt er aan?
Noise ontwikkelde het concept waarin alles draait om de voordeur. Wie belt er aan? Doe je blind open of kijk je eerst even goed wie er staat? Marcel Wortel, creatief directeur Noise: ‘Voor ons was het zaak om dit gevoelige onderwerp, want dat is het wel degelijk, op een zo neutraal mogelijke manier onder de aandacht te brengen. Er zitten duidelijk twee kanten aan het verhaal. Daarom ook: Nieuwe mogelijkheden. U beslist.’

Het concept is doorvertaald naar diverse communicatiemiddelen voor televisie, OOH, radio, social en een online informatieplatform. Andere partijen die ook over PSD2 willen informeren kunnen gebruikmaken van een speciaal ontwikkelde toolkit met diverse communicatiematerialen.

De commercials zijn ontwikkeld in samenwerking met regisseur Henk Loorbach en producent Omar Perineau, het online platform met Lama Lama.

Credits
Opdrachtgever: DNB
Bureau: Noise
Verantwoordelijk bij klant: Bernard Juffermans, Robert Meulenbroek, Loek van Daalen, Jaap Rotte