Rotterdam maakt zich op voor de Euro Hockey League

CROWD

Februari 2018 – Van vrijdag 30 maart tot maandag 2 april strijden de 16 beste hockeyclubs van Europa voor een plaats in de halve finale van de Euro Hockey League (EHL). Alle wedstrijden van de EHL KO16 zullen worden gespeeld in het stadion van HC Rotterdam. Met onder meer op zaterdag 31 maart twee topwedstrijden op het programma, HC Rotterdam speelt dan tegen Mannheimer HC, en KHC Dragons neemt het op tegen HC Bloemendaal. Het volledige programma is te vinden op www.ehlhockey.tv.

Nederlandse en internationale hockeyfans worden warm gemaakt voor het evenement door middel van een marketingcampagne die deze week van start is gegaan. Met daarin een hoofdrol voor all-time EHL topscorer, en HC Rotterdam sterspeler, Jeroen Hertzberger. Marketing-adviesbureau CROWD is verantwoordelijk voor de campagne die zich richt op bekendheid van het evenement en ticketverkoop. Middelen die hiervoor ingezet worden zijn social advertising, email marketing, print, PR en activaties bij diverse hockeyclubs.

Hans-Erik Tuijt, EHL voorzitter: “De EHL is verheugd om terug te keren naar Rotterdam en we kijken uit naar een fantastisch KO16 event. We hebben een prachtig hockeystadion dat plaats biedt aan 6.000 hockeyfans per dag. Tijdens de EHL KO16 in Eindhoven 2017 waren twee EHL dagen voor het eerst in de historie uitverkocht, uiteraard willen we dat succes dit jaar overtreffen. Dit betekent wel dat we alle hockeyfans adviseren hun tickets op tijd te kopen om teleurstelling te voorkomen.”

Antonie van Schendel, Managing Director CROWD: “De EHL bouwt al jaren consequent aan haar digitale strategie en dit heeft zich uitbetaald in een loyale groep volgers in digitale media en een rijke database met hockeyliefhebbers. In deze campagne voor de EHL KO16 kunnen we dan ook heel gericht de verschillende doelgroepen bereiken om het evenement en ticketverkoop onder de aandacht te brengen”.

De Euro Hockey League is werelds no. 1 clubhockey competitie, het is de Champions League voor de hockeyfan. Sinds de start in 2007/2008 is de EHL toonaangevend in de verslaglegging en uitzendingen van de hockeywedstrijden. En daarnaast is de EHL een vernieuwer van het hockeyspel en heeft de competitie gezorgd voor diverse revolutionaire nieuwe spelregels. Voor meer informatie: www.ehlhockey.tv